Välkommen Mathias!

 

Mathias Åman, alkohol-/drogterapeut, är från december anställd hos oss. Med sin breda kompetens och långa erfarenhet inom behandlingsarbete är han ett mycket välkommet tillskott i vårt behandlingsteam.
Mathias kommer ni framförallt möta i behandlingsuppdrag inom Umeå-regionen.

 

 

Så här presenterar han sig själv:

”Min resa som behandlare började 2002 och det är ett yrkesval jag aldrig ångrat.  Jag har arbetat både kommunalt och hos privata vårdgivare i tätt samarbete med arbetsgivare. Jag är diplomerad alkohol- och drogterapeut och grundutbildad psykoterapeut, de två utbildningarna kompletterar varandra väldigt väl, då substansbrukssyndromet (beroendet) inte sällan utlöses eller vidmakthålls av annan psykisk ohälsa.

Att få vara en del av förändringsprocess som befriar människor från destruktiva mönster som skadar både dem själva och andra är otroligt givande. Jag har fått möta människor på djupet, från alla samhällsskikt och där varje möte har varit unikt. Det finns alltid något nytt att upptäcka och man kan alltid utvecklas som terapeut, så det går inte att stagnera och luta sig tillbaka och tro att man kan allt.

En av anledningarna till att jag valde att börja på FBE Konsult är att det är ett av Sveriges äldsta behandlingsföretag som har som sin bärande idé att arbeta tillsammans med arbetslivet. I arbetslivet har man god möjlighet att nå människor i ett tidigt stadium av Substansbrukssyndromet vilket är mycket värdefullt för möjligheten att göra skillnad i människors liv.”

 

Mathias når ni på:

mathias@fbekonsult.se
070-635 29 01