Om oss

FBE konsult är ett kunskapsföretag inom skadligt bruk och beroende. Vi har sedan 1992 erbjudit våra tjänster till arbetsgivare och privatpersoner.

Vi hjälper  arbetsgivare att förebygga, hantera och behandla skadligt bruk kopplat till alkohol, droger och spel.

FBE konsult kan leverera helhetslösningar inom det drogförebyggande området. Utformning av styrdokument, slumptester på arbetsplatsen och ledarutbildning är några av våra uppskattade tjänster. 

Vid behov av behandlingstjänster erbjuder vi en helhetslösning med anpassade upplägg utifrån det specifika behovet. Utredning, behandling och uppföljning utförs i nära samverkan med er som arbetsgivare. Närmaste chef har tillgång till en egen kontaktperson för ledarstöd under hela rehabiliteringsprocessen.

Vill ni ha trygghet, kvalitet och kontinuitet i ert drogförebyggande arbete? Kontakta då oss för att få veta mer om våra serviceavtal.

 

Tillsammans gör vi skillnad!

Helena Lindgren, Kundansvarig behandling
Britta From, VD
Camilla Sandberg, Behandlingsansvarig

 En dag kände jag att det fick vara nog! Det gick inte att blunda för verkligheten längre. Trots bra jobb på SCA parallellt med eget jordbruk och en egen grävfirma kunde jag inte längre förneka att det var alkoholen som styrde mitt liv. Min familj, framförallt min fru, hade länge försökt få mig att söka hjälp men det sköt jag ifrån mig och vände till att det var hon som hade problem.

Vändpunkten kom  när jag en dag satt i samtal med en person som såg, och bekräftade mig och mina resurser. Han lyfte mig och fick mig att känna att det erbjudande han hade att komma med var precis vad jag behövde. Jag kände mig respekterad och där och då var jag mottaglig för den hjälp jag behövde. Den dagen tog jag första steget mot ett nyktert liv. Nu har jag varit nykter sedan oktober 1989.”

Folke B. Eriksson

Grundare, FBE Konsult