Om oss

FBE konsult är ett kunskapsföretag inom skadligt bruk och beroende. Vi har sedan 1992 erbjudit våra tjänster till arbetsgivare och privatpersoner.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att tidigare upptäcka och hantera skadligt bruk kopplat till alkohol, droger, läkemedel och spel och tar ett helhetsansvar för hela rehabiliteringsprocessen, från utredning till individanpassad behandling och uppföljning. Som arbetsgivare har du även tillgång till ett aktivt ledarstöd före, under och efter en individinsats.

FBE konsult erbjuder även förbyggande insatser såsom utformning av styrdokument, ledarutbildning och medarbetarföreläsningar. Vill du säkerställa en kontinuitet i det alkohol- och drogförebyggande arbetet kan vi erbjuda en helhetslösning genom serviceavtal.

 En dag kände jag att det fick vara nog! Det gick inte att blunda för verkligheten längre. Trots bra jobb på SCA parallellt med eget jordbruk och en egen grävfirma kunde jag inte längre förneka att det var alkoholen som styrde mitt liv. Min familj, framförallt min fru, hade länge försökt få mig att söka hjälp men det sköt jag ifrån mig och vände till att det var hon som hade problem.

Vändpunkten kom  när jag en dag satt i samtal med en person som såg, och bekräftade mig och mina resurser. Han lyfte mig och fick mig att känna att det erbjudande han hade att komma med var precis vad jag behövde. Jag kände mig respekterad och där och då var jag mottaglig för den hjälp jag behövde. Den dagen tog jag första steget mot ett nyktert liv. Nu har jag varit nykter sedan oktober 1989.”

Folke B. Eriksson

Grundare, FBE Konsult